Зареєструватись за допомогою
або
Увійти
18.06.2017
Відгук

Рецензії на найкращі книги

В Україні активно збільшується кількість відгуків та рецензій на книги, адже читачам цікаво висловлювати свої власні думки про прочитане та ділитися ними з іншими книголюбами. Зараз часто враження доносяться у формі відео через Youtube, який вже жартівливо називають Booktube в тому разі, якщо йде мова про книги. Інколи таке буває, що рецензії на книги одних людей не збігаються із враженнями інших, і тоді виникає полеміка. Але кожна людина сприймає твір через призму власного світобачення, тому думки різних читачів про один твір можуть не співпадати. Та все ж завжди цікаво поглянути на щось під іншим кутом зору та, можливо, знайти для себе щось нове завдяки рецензіям на книги.

Найбільш рецензовані трилери

Складно знайти більш обговорювану книгу, аніж трилер Поли Гоукінз «Дівчина у потягу». А все через той шум, який здійняв фільм. Багатьом людям хотілося прочитати книгу перед тим, як іти до кінотеатру, щоб порівняти – де ліпше. Також книголюбам було цікаво писати відгуки про цю книгу, адже хотілося поділитися емоціями від прочитаного. А що ще важливіше – її було з ким обговорити, адже багато хто її читав! Також часто рецензії з’являлися на книгу Лорен Ґрофф «Долі та фурії», у якій спочатку розповідається про, здавалося б, ідеальну сімейну пару, а потім відкриваються усі підводні течії та камені, що лежали на шляху до перемог. Цей твір зацікавить людей, яким подобається психологія, також у ньому є досить багато відвертих сцен. Увагу постійних читачів привернув трилер від польського майстра детективних історій Зиґмунта Мілошевского під назвою «Безцінний», у якому йдеться про повернення викраденої картини. Але робиться це таємно, адже офіційно повернути її неможливо. Враження про цю новинку вам допоможуть розкрити читацькі рецензії.

Найбільш рецензовані детективи

Якщо говорити про найбільш обговорювані детективи, то тут складно не згадати про книги Дена Брауна, насамперед «Код да Вінчі» та «Інферно». Перша взагалі викликала міжнародний скандал, а друга стала неймовірним продовженням книг про професора Ленгдона. Цього разу він бореться проти божевільного вченого, який хоче знищити частину людства, бо йому не подобається перенаселення нашої планети. Рецензії на цю книгу допоможуть вам зрозуміти, чи підходить вам такий роман, але фільм при цьому (на нашу думку) ліпше не дивитися, щоб не псувати враження. Також багато людей обговорюють твір «Мерщій тікай і довго не вертайся» Фреда Варгаса, у якій на дверях квартир з’являються перевернуті четвірки й згодом ув одному з позначених помешкань з’являється мертвий чоловік. Моторошний французький твір чекає вас на полицях інтернет-магазину мережі книгарень «Є». Детективи – книги, у яких потрібно знайти істину, але що робити, коли істин настільки багато, що головному герою починає здаватися, що він божеволіє, намагаючись розплутати зловісний клубок смертей? Якщо вам цікаві психологічні загадки, обов’язково зверніть увагу на твір Юджина Кіровіца «Книга дзеркал».

Найбільш рецензовані книги жахів

Якщо заходить мова про жахливчики чи то (більш офіційно) – горрор-книги, то промовчати про Стівена Кінга неможливо. Адже своїм творчим доробком він вписав своє ім’я тьмяно-золотистим кольором на чільне місце пантеону письменників, що творять у цьому жанрі. Рецензії на його книги з’являються вже дуже давно і назвати найбільш обговорюваний твір надзвичайно складно. Також хочемо звернути вашу увагу на роботу «Видавництва Жупанського», передусім на «Повне зібрання прозових творів. Том 1. Повісті, оповідання» Говарда Лавкрафта, що створене із величезною любов’ю перекладача та видавця. Такі книги жахів є справжньою класикою, адже там зібрані твори, що вплинули на усіх наступних авторів, які писали жахливчики. Ще хочеться згадати про книгу Томаса Гарріса «Мовчання ягнят», що, за відгуками читачів, вийшла у чудовому перекладі й містить деталі, яких немає у фільмі. Тому якщо вам сподобалася кінострічка – нумо читати твір, який ліг у її основу!

Найбільш рецензовані любовні романи

Рецензії на книги Люко Дашвар часто діаметрально протилежні. Бо, з одного боку, «домогосподаркам» цікаві романи про село та його проблеми, а іншій аудиторії хочеться більш серйозних та сучасних конфліктів. Але на кожну книгу знайдеться свій читач, і твори Люко Дашвар тут далеко на виняток, адже вони продаються величезними накладами. Якщо потрібен любовний роман для підлітків, то твір Емілі Локгарт «Ми були брехунами» підійде в такому випадку чи не найкраще, адже в ньому розповідається про дружбу та стосунки підлітків, що призводять до непередбачуваних наслідків. Якщо вас цікавлять рецензії на книги для дітей у Закарпатті про перше кохання, то ви не помилитеся, якщо оберете книгу Віґдіс Йорт «Йорґен+Анна=любов» або Ульфа Старка «Маленька книжка про любов», адже у них розповідається на зрозумілих для підлітків прикладах про це почуття.

Найбільш рецензовані книги із саморозвитку

Останніми роками українські видавці звернули особливу увагу на книги, що допомагають розвивати себе та світ навколо. До прикладу, рецензії вказують на те, що багатьом буде корисною книга «Сила інтровертів. Тихі люди у світі, що не може мовчати», адже всюди культивується те, що ти маєш бути екстравертом, а людям, для яких не обов’язково мати купу друзів, немає у ньому місця. Також доволі свіжою знахідкою для кожного стане «Доставка щастя. Шлях до прибутку, задоволення і мрії» засновника компанії Zappos Тоні Шея. Рецензії, які пишуть люди, що прочитали її, переконують: бізнес потрібно робити з любов’ю, а ця книга допоможе сформувати правильні пріоритети. Іншою корисною знахідкою для вас стане «Rework. Ця книга переверне ваш погляд на бізнес» авторства Джейсона Фрайда та Девіда Хейнмейєра Ханссона, у якій викладені нові ідеї про те, як варто вести бізнес у XXI столітті. Почитавши рецензії, ви впевнитеся, що ця книга для багатьох відкрила нові грані та принципи роботи, які варто впроваджувати при організації бізнесу та комунікації з усією командою.